Agenda

Leerzame en gezellige meewerkdag in Zaandijk

Mozaïek bij de ingang van de Evangelische School Het SchatRijk, Zaandijk
Mozaïek bij de ingang van de Evangelische School Het SchatRijk, Zaandijk

1 april 2017 (eerlijk, geen grap); 10-17 uur

Leerzame en gezellige meewerkdag op basisschool Het SchatRijk in Zaandijk. We gaan, samen met ouders van de school, het groene schoolplein nog mooier maken!

Op het programma staan o.a.: bouw van een waterloopje, aanleg van een paddenpoel en bouwen van een kippen- en konijnenhok.

Mooie gelegenheid om aan den lijve te ondervinden hoe zo'n meewerkdag werkt. Meer informatie en aanmelden bij groeneschoolpleinen@springzaad.nl

 

 

Doe mee aan De Nationale Buitenlesdag!

Op 11 april is het Nationale Buitenlesdag en geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Meld je school aan en ontvang gratis de Buitenlesbundel, vol met uitgewerkte lessen en lesideeën. Je doet als school al mee aan De Nationale Buitenlesdag als je minimaal één les aan één klas buiten geeft.

 

Vorig jaar toonde een onderzoek van DUO aan dat zowel leerkrachten als leerlingen vaker buiten les willen. Volgens leerkrachten is de ideale verhouding voor leerlingen 75% binnenles en 25% buitenles. In werkelijkheid ligt de verhouding gemiddeld op 99,5% binnen en 0,5% buiten. Verder zou maar liefst tweederde van alle leerkrachten vaker buiten les willen geven. Het grootste knelpunt hierbij blijkt het gebrek aan buitenlesmateriaal.

Om scholen en leerkrachten hierbij te helpen, werken IVN en Jantje Beton, de partners achter de Nationale Buitenlesdag, samen met leerkrachten aan een Buitenlesbundel. Deelnemers aan de Nationale Buitenlesdag krijgen de bundel begin maart digitaal toegestuurd.

Groene schoolpleinen in Berlijn

Noteer nu alvast twee unieke evenementen in de (vroege) herfst bij onze oosterburen in Berlijn:

 

4-6 september a.s.: De gerenommeerde Berlijnse organisatie Grün macht Schule organiseert de 6th International School Ground Conference. Een boeiend programma met lezingen van experts uit de hele wereld, veel workshops en een excursiedag. Lees hier meer informatie over de conferentie!

 

In week 41, 10-15 oktober, willen wij in samenwerking met Stichting Springzaad en o.l.v. zeer deskundige medewerkers van de Berlijnse organisatie Grün macht Schule een 4-5 dagen durende boeiende en zeer leerzame reis langs groene schoolpleinen en andere stadsnatuur in de Duitse hoofdstad organiseren. In het voorjaar, tijdens een voorbereidingsreis, zullen we de meest geschikte locaties kiezen en een definitief programma incl. kosten vaststellen. Belangstelling? Stuur ons dan een email. Eind mei volgt dan meer informatie.