Nieuws

Educatie op groene schoolpleinen

Kennis- en inspiratiemiddag, 12 april 2018 in Amsterdam

Tijd: 12-17 uur

Prijs 35,- euro inclusief lunch

Organisatie: ANMEC 

Voor aanmelding en nadere informatie kijk op de website van het ANMEC

Excursie Groene schoolpleinen in Berlijn, 10-15 oktober 2017

Met een bijzonder afwisselende en boeiende groep van 22 deelnemers, afkomstig uit alle delen van Nederland en Vlaanderen en actief in alle werkvelden die betrokken zijn bij groene schoolpleinen (onderwijs, ontwerp/aanleg en beheer / pedagogen / gezondheidszorg / regionale consulenten Springzaad), hebben we ons door Antje Schwabersberger (ontwerpster), Manfred Dietzen en Ulf Schröder (Grün macht Schule) mee laten nemen naar vele geslaagde en vaak al lang bestaande voorbeelden van groene schoolpleinen/kinderopvang in Berlijn. Maar we bezochten ook speelstraten, schooltuiintjes en avontuurlijke speeltuinen, Het boeiendste was steeds weer te zien hoe fijn de kinderen er speelden!  

 

Groene schoolpleinen in Berlijn

Van 10-15 oktober willen wij in samenwerking met Stichting Springzaad en o.l.v. zeer deskundige medewerkers van de Berlijnse organisatie Grün macht Schule een 4-5 dagen durende boeiende en zeer leerzame reis langs groene schoolpleinen en andere stadsnatuur in de Duitse hoofdstad organiseren. Meer info in de flyer.

Aanmelden bij Marianne van Lier en Willy Leufgen, groeneschoolpleinen@springzaad.nl 

 

Voor wie al eerder naar Berlijn wil: van 4-6 september a.s. organiseert Grün macht Schule de 6th International School Ground Conference. Een boeiend programma met lezingen van experts uit de hele wereld, veel workshops en een excursiedag. Lees hier meer informatie over de conferentie!

Groene schoolpleinen in het Journaal

Op 31 maart konden de kijkers in het Journaal van 18 en van 20 uur een glimp opvangen van hoe het toegaat op twee vergroende schoolpleinen, basisschool 't Anker in Amersfoort en De Kosmos in Hoogland. Artikel en filmpje vind je hier. Er werd op de Facebookpagina van de NOS opvallend veel gereageerd, gedeeld en geliked. Na 4 dagen was het filmpje al 250.000 maal bekeken (afgezien van de mensen die het tijdens het journaal zelf al zagen).